Reizigersadvisering – Huisartspraktijk Lentemorgen – Zevenaar
De Hooge Bongert 1 6903 DA Zevenaar Tel:0316 334117
Header afbeelding

Reizigersadvisering

U kunt bij ons terecht voor een advies in verband met een reis naar een gebied met verhoogde gezondheidsrisico’s. Dat is met name van belang als u reist naar tropische en subtropische gebieden. Reizen is leuk, maar kan ook risico’s voor uw gezondheid inhouden. Bijvoorbeeld door het eten van besmet voedsel, het drinken van ongezuiverd water, andere hygiënische omstandigheden, infectieziekten of risicovol gedrag. Aandacht voor uw gezondheid kan het verschil betekenen tussen een geslaagde vakantie of een reis waarvan u niet hebt kunnen genieten. Laat u zich daarom van te voren goed informeren en adviseren over de omstandigheden in het land waar u naar toe gaat, en uw bescherming tegen gezondheidsrisico’s.

Werkwijze

U meldt zich bij voorkeur 8 weken vóór het begin van uw reis bij de assistente met het verzoek voor een reisadvisering of meldt zich aan bij Reisprik via:

Maak nu online een afspraak voor uw Vaccinatie | Reisprik

No-show

Als u de afspraak niet door kunt laten gaan, vragen wij u tijdig (minimaal 24 uur van te voren) af te zeggen. Wij zijn genoodzaakt u een rekening te sturen voor de gereserveerde tijd als u de afspraak niet (tijdig) afzegt. Voor meer informatie hierover en het tarief kunt u een kijkje nemen bij vergoedingen op www.reisprik.nl.

Meer informatie

Meer informatie kunt u vinden op internet. Onderstaande websites geven algemene informatie over reizen en gezondheid. Ook vindt u er algemene adviezen over vaccinaties en malariaprofylaxe.

LCR

Het Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering geeft de landelijke richtlijnen uit voor vaccinaties en preventie van malaria bij reizigers. Op deze site vindt u algemene informatie die bedoeld is voor reizigers. U kunt hier ook een advies voor een reisapotheek vinden.

Thuisarts.nl

Thuisarts.nl is opgezet door het Nederlands Huisartsen Genootschap. Hier vindt u informatie over reizigersziekten.

Wijs op reis

De website wijs op reis van de rijksoverheid geeft actuele informatie voor reizigers.